DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Rozhovor - Luděk Hadraba 23/03/16

Přinášíme Vám rozhovor s hlavním trenérem TJ Hartvíkovice Luďkem Hadrabem. 

Po 2 sezónách na lavičce Hartvíkovic má hlavní trenér Luděk Hadraba důvod ke spokojenosti. S týmem dokázal v první sezóně uhrát 3. pozici a následující sezónu slavil s týmem postup, kdy ve své soutěži neměli konkurenci a soutěž ovládli s náskokem 28 bodů! Jeho svěřenci jako nováčci do nové soutěže vlétli a dokázali, že se s nimi musí počítat. Aktuálně jsou na 3. místě se ztrátou 3 bodů na vedoucí Studenec.

Jak jsi spokojený se zimní přípravou?
Jsem celkem spokojen. Co se týče účasti, až na nějaké výjimky, byla dobrá a to pomůže ke konkurenci v týmu.

Konkurence je velká, do přípravy nastoupilo 17 hráčů, někteří odešli na hostování do jiných klubů. Máš už představu o složení kádru pro jarní část sezóny?
Spíš je to tak, že ám více variant, konkurence je velká a u některých hráčů, kteří jsou na tom výkonnostně podobně se vyloženě rozhoduji podle účasti na tréninku.

K tréninkům tak asi všichni přistupují zodpovědně a snaží se probojovat do základní sestavy?
Ano, na některých je opravdu vidět, že přistupují zodpovědně a je tam vidět zlepšení. Je tu hráč, který u mě čekal dlouho na šanci a svým přístupem tu šanci teď dostane a momentálně je to pro mě hráč základní sestavy.

V přípravě dokázal tým nastřílet 16 branek, ale na druhou stranu inkasoval 9x. V zápasech tak padá hodně branek a jsou tak divácky atraktivní, ale pro mužstvo je to asi jiné, pokud často inkasuje...
Určitě padlo hodně branek, ale na druhou stranu byla to příprava, kdy jsem zkoušel jinou sestavu. Třeba obranná čtyřka byla úplně v novém složení, ale věřím, že si to postupně sedne. Poslední přípravný zápas jsme už udrželi čisté konto.

I na podzim dostal tým 30 branek, což jsou v průměru 2 branky na zápas, narozdíl od předešlé sezony, kdy Hartvíkovice inkasovali během 26 utkání pouze 19x...
Souhlasím, že na defenzívě je potřeba ještě zapracovat, ale zase nemůžeme srovnávat tuto a minulou sezonu. Jsme o soutěž výš a ten rozdíl ve výkonnosti mužstev je znát.

Naproti tomu ofenzíva na kvalitě neztratila. V polovině soutěže máte na kontě 48 branek, což je nejvíce v celé soutěži...
Z toho vyplývá i počet inkasovaných branek, že se snažíme hrát spíše ofenzivněji.

Velký zlom nastal, když nastoupil Jakub Sýkora místo klasického postu beka v útoku a náramně se za to odměnil. Teď je nezastavitelný, čím si vysvětluješ takový zvrat?
Přesun Jakuba Sýkory z obrany na hrot se určitě povedl. Už dříve jsem o tom uvažoval a v přípravě ho tam zkoušel, ale pořád jsem se k tomu neodhodlal. V zápase s Chlístovem to byl víceméně vynucený tah a od té doby to byla jasná volba.

Hartvíkovice na nováčka soutěže hrají určitě vysoko, nicméně na nejsilnější nestačí. S první čtyřkou dokázali vyválčit pouze 1 bod...
Se Studencem to byl z naší strany vyloženě propadák. Třebelovice patří dle mě k nejlepšímu mužstvu soutěže, ale popravdě, že budeme takto vysoko jsem nečekal.

Takže se jede nadplán, jaké byly před sezonou tvoje představy?
Chtěl jsem hrát klidný střed tabulky.

Padlo po podzimní části v kabině téma postup?
V nějaké nadsázce ano, ale ikdyž ztrácíme jen 3 body, tak to není jak minulý rok, kdy postup byl víceméně povinnost. Jsem rád, že se pohybujeme na špici tabulky.

Když hráli Hartvíkovice naposledy v krajských soutěžích, hráli zde většinou hráči odjinud. Teď je situace jiná a hrají pouze odchovanci. Má to vliv na chod kabiny a výsledky?
To nevím, jestli má vliv, ale za sebe jsem rád, že se hraje v Harťálu docela pohledný fotbal s vlastními hráči.

Více než polovina základní sestavy je mladší než 26 let, takže to vypadá, že i další sezony se může stavět dále na domácích hráčích pokud nepůjdou výkonnostně dolů...
Ano, tým je docela mladý, pokud se budou vyhýbat zranění, tak doufám, že pár let by se tady mohl hrát dobrý fotbal.

Kdo tě v přípravě nejvíce překvapil a kdo nejvíce zklamal?
Asi bez komentáře.

Co výkon Marka Moczára, který i ve svém věku dokázal v přípravě nastřílet nejvíce branek?
Hlavně u Marka bych chtěl opět vyzdvihnout přístup, kdy má skoro 100% účast a co se týká jeho branek, tak od něj už asi těžko budeme čekat, že by na půlce dostal balon, všem utekl a zakončil, ale v šestnáctce své uplatnění má. Je to takový Marek Lafata :-)

Je něco, co tě v zimní přípravě potěšilo?
Určitě přístup skoro všech hráčů, všechny tréninky byly docela ve slušném počtu. Do přípravy byl vložen i dvakrát hokej na zimní stadionu. Byla to pro některé hráče změna a i to si myslím povedlo.

Určitě to bylo zpestření přípravy, plánuješ něco podobného i během sezony, popřípadě v letní přípravě?
Něco v plánu mám, uvidíme jak to vyjde s časem.

Kdo bude podle tebe největším kandidátem na postup a na sestup?
Na postup Třebelovice na sestup Náměšť B

Třebelovicím se jako aspirantovi na boj o postup v přípravě zrovna dvakrát nevedlo. Ze tří utkání dokázali vyhrát pouze 1x
Uvidíme, jak na tom kdo bude, to byl můj tip na hru z podzimu.

Které mužstvo tě v soutěži nejvíce překvapilo?
Stařeč, čekal jsem, že budou v hroní polovině tabulky

Hartvíkovice opět postoupili do semifinále poháru OFS, kde se utkájí právě se Starčí. Jak vidíš šance na postup do finále?
Určitě bych chtěl vyhrát a zahrát si finále. Šance na postup vidím 50 na 50. Jedeme ven, navíc je to v týdnu, kdy ani jedno mužstvo nemusí být kompletní.

Přesto by měli být Hartvíkovice papírově favoritem, díky postavení v tabulce i vysoké výhře 11:3, ale nemusí to nic znamenat, pohár je jiná soutěž...
Ano, Stařeč má zatím záchranářské starosti, ale tým se mohl přes zimní pauzu změnit a to, že jsme vyhráli vysokým rozdílem nemusí nic znamenat. Každý zápas začíná od nuly.

WEB Sokolu Hartvíkovice děkuje za čas a poskytnutý rozhovor a přeje v sezóně mnoho úspěchů a výher!